Login
Register
startmenuen

Sandheden om propan-butangas - en alternativ type brændstof

I betragtning af den nuværende brændstofsituation i verden søger mange organisationer alternative brændstoffer til offentlige biler. De vigtigste brændsler i dag er diesel og benzin, men udbredt i de senere år fået en propan-butan - et gasformigt brændstof, der kan bruges med benzinmotorer. Gaskomfurer bruger naturgas - propan, og for at bruge det som brændstof til bilmotoren er det nødvendigt at tilføje butan.

For at bruge denne type brændstof, du har brug for specialiseret udstyr, som LPG vil blive leveret til motorens cylindre i gasformig tilstand og i de rigtige proportioner. Den enkleste ordning med sådant udstyr er en ballon, et brændstofrør, en reducer og en blander. Balonen er nødvendig til opbevaring af propan-butan, da den kun opbevares under tryk. Reduceret gas fra væsken omdannes til gasform og falder gennem blanderen til indsugningsmanifolden, hvor allerede fremstillet blanding af gas og luft kommer ind i motorens cylindre. Mere komplekse sæt udstyr omfatter højteknologiske enheder, såsom en injektoremulator, en gasinjektionsstyringsenhed, gasventiler og andre mindre vigtige. Injektoremulatoren udfører arbejdet med at afbryde benzininjektorer for at forhindre injektion af benzin i motorcylindrene. Gasinjektionsstyringsenheden styrer gasinjektorer, som udfører de samme funktioner som benzininjektorerne. Dette udstyr er iboende af nye generationer gasudstyr, som kun kan bruges på biler med en injektormetode for brændstofforsyning.

Nu skal du forstå fordele og ulemper ved denne type brændstof. De fleste passerer ikke til det, fordi der er en opfattelse, at gas deaktiverer motor noder meget hurtigere end benzin, det vil sige, at motorressourcer reduceres. Dette er logisk, fordi oktan autogas LPG er meget højere end for benzin - omkring 108. Men i betragtning af, at vores tankstationer gas fortyndes, og det kan ikke kaldes en rigtig lastbil propan-butan, octan der er meget mindre! Hvis vi betragter de kemiske egenskaber af gassen og benzin, kan man hævde, at fordi de er nødt til at bruge meget tidligere motor vedligeholdelse. Temperaturen af ​​forbrændingsgassen er højere end benzin, så der skal ikke forvente en hurtig udbrænding ventiler, og det er enten en dyr og lang reparation eller købet er den billigere af den nye topstykke. Men bag et så lille og tungt antal minusser er skjult mange ikke mindre betydningsfulde plus!

Først og fremmest vil jeg bemærke, at der ved gas i bilen er ingen sprængning, motoren virker meget blødere. Når gaspedalen er i gang, er det let at se, at bilens lydhørhed er den samme, men den er meget blød og glat. Heraf følger, at gearkassen, differentialen og halvakserne varer meget længere! Og det mest ubestridelige plus er prisen. En liter gas koster 2 gange mindre end 1 liter benzin! Der er en ting - gas udstyr og dets installation vil koste en god mængde. Du vil være i stand til at recoup dette år gennem halvanden, afhængigt af hvor meget du kører på vejene.

Det er op til dig selv om du skal installere gasudstyr. Der er ingen bestemt mening, alle oplever sig selv. Oftere opstår der mange problemer på grund af ukorrekt drift eller, hvis det er stingende, med ukorrekt installation. Derfor skal gasudstyr kun installeres på specialiserede centre, hvor du får garanti og vil gøre dig bekendt med udstyret og dets drift.

yderligere