Login
Register
startmenuen

Justering af forlygter forlygthøjde: hvordan man gør det

 

Blandt de indlysende tegn på, at forlygterne ikke er korrekt gearet, er det faktum, at biler, der krydser dem, blinklygter deres forlygter for at signalere, at dine lys er blinde, eller at den vej, der skal gåes, er stærkt belyst i kun 6 meter eller derunder, hvilket betyder at forlygterne vendes for langt ned.

Men en forkert orientering af bilens forlygter er ikke din skyld. Eventuelle problemer med suspensioner eller kraftige belastninger kan også ændre køretøjets trim og lidt forskydning en eller begge forlygter, måske perfekt justeret tidligere. En kollision med en sten på vejen er i stand til at bevæge et optisk array og misalignere lysene.

En måde at fortælle om forlygterne er vendt korrekt er at parkere bilen på en flad overflade og skinne forlygterne på garagedøren eller på en væg 6-7 meter foran (nogle køretøjer kan kræve en anden afstand). Den øverste del af blændingen, der passerer blænding på væggen, skal være lig med eller lidt lavere end midten af ​​forlygten for de fleste køretøjer.

Lyskeglen skal placeres højere på højre side (dvs. på passagersiden) for at belyse vejskilte og på den anden side lavere på førersiden for at undgå, at blændende førere kommer fra den modsatte retning. Dette bør give en god ide, hvis lysene på begge sider er korrekt adresseret.

En anden metode er at placere køretøjet inden for 1,5 meter fra væggen og bruge tape til at markere de vertikale og vandrette lysstrålecentre på væggen. Flyt derefter 8 meter køretøjet. Lysstråler bør være omkring samme højde. Køretøjerne har en justeringsskrue eller bolt på den optiske forlygtejusteringsenhed, og nogle har også en vandret orienteringsjustering. Nogle køretøjer har også et boble niveau for at hjælpe med optimal justering.

På nogle køretøjer kan der være lidt eller ikke plads til at nå regulatorer uden at fjerne andre dele, såsom batteri. For at opnå en nøjagtig læsning skal køretøjet være rigtigt fladt, og frihøjden må ikke påvirkes af beskadigede suspensioner eller ved tilstedeværelsen af ​​varer eller andre tunge materialer på køretøjet, og køretøjet skal være vinkelret på overfladen det er det ved at orientere forlygterne.

yderligere