Login
Register
startmenuen

Seneste videnskabelige forskning viser, at kaffe er faktisk godt for din hjerne

Der har været en masse kaffe-relaterede nyheder flyder rundt på internettet seneste. De fleste af de undersøgelser, der er nævnt i nyhedsartikler forsøger at fremhæve de fordele eller risici ved indtagelse af koffein på en regelmæssig basis. Er for meget skadeligt for vores helbred? Kan bare den rigtige mængde af det i væsentlig grad forbedre kvaliteten af ​​vores liv, som vi bliver ældre?

Hvad er mild kognitiv svækkelse, og hvad gør kaffe har at gøre med det?

Vi har alle hørt om den aldrende befolkning eller måske vores egne kære udvikler invaliderende sygdomme, der påvirker den måde, de tænker og opfører sig. Før udviklingen af ​​mere alvorlige betingelser, men nogle udvikle en kognitiv tilbagegang kaldes mild kognitiv svækkelse lidt mere alvorlig, end hvad der er forbundet med normal ældning, men meget mindre alvorlige end sygdomme såsom Alzheimers.

Mild kognitiv svækkelse udvikler sig som en forløber for demens og Alzheimers sygdom. Ifølge Mayo Clinic, udvikle mild kognitiv svækkelse faktisk øger en persons risiko for at udvikle mere alvorlige kognitive lidelser.

Det viser sig at drikke et par daglige doser af kaffe kan faktisk reducere en persons risiko for at udvikle disse milde problemer i forbindelse med hukommelse, sprog og tænkning.

Forskerne studerede forholdet mellem gennemsnitlig mængde kaffe indtages, enten ændre eller konstant, og incidens, eller forekomst af mild kognitiv svækkelse i 1.445 "kognitivt normale" forsøgspersoner i alderen 65-84 år.

Nogle deltagere startede indtagelse af en lille mængde kaffe om dagen, en kop eller færre, og øget deres forbrug til en eller to kopper om dagen. Andre deltagere forbrugt en konstant mængde på en til to daglige kopper kaffe til varigheden af ​​undersøgelsen.

Resultater antydede, at deltagere, der havde en konstant vane at indtage en til to kopper kaffe om dagen, eller en daglig moderat mængde, havde en reduceret risiko for at udvikle mild kognitiv svækkelse i forhold til dem, der enten øget eller nedsat deres forbrug.
Hvad er videnskaben bag dette forhold?

Der er en grund mange af os kan ikke fungere i morgen uden en kop eller to af kaffe pulserende gennem vores systemer. Når koffein indtaster vores krop, det forhindrer os i at optage en bestemt kemikalie, der normalt blokerer andre excitatoriske hjernen kemikalier. I meget enkle vendinger, drikke kaffe giver os mere energi og har potentiale til at, over tid i konsistente, moderate mængder, langsom aldersrelaterede mental tilbagegang som vi bliver ældre. Med disse excitatoriske hjernen kemikalier fri til at strejfe på regelmæssig basis, vil vores hjerner sandsynligvis forblive i meget bedre form længere, end de ville, hvis de kemikalier forblev blokeret.
Her er nøglen takeaway

Den ovenfor beskrevne undersøgelse viste ingen sammenhæng mellem høje eller lave niveauer af indtagelse af kaffe og nedsat risiko for at udvikle mild kognitiv svækkelse, hvilket betyder at forbruge kun moderate mængder af kaffe om dagen, en til to kopper, havde denne virkning. Så hvis du planlægger at stole på kaffe alene at holde dit sind skarpe som du alder mådehold, som altid er den bedste strategi.

Mange undersøgelser har formået at vise os kaffe om morgenen er ikke den værst tænkelige vane at opretholde. Hvad er vigtigt at huske, er, at for meget af en god ting er ikke så god efter alle - men den helt rigtige mængde, i dette tilfælde, kan tjene dig en sundere, klarere sind jo ældre man bliver.

yderligere