Login
Register
startmenuen

Sådan Forlæng Lithium-baserede batterier

Oplev hvad der forårsager Li-ion til alder og hvad batteriets brugeren kan gøre for at forlænge dens levetid.

Batteri forskning fokuserer på lithium kemi så meget, at man kunne forestille sig, at batteriet fremtid ligger alene i lithium. Der er gode grunde til at være optimistisk som lithium-ion er på mange måder, overlegen til andre kemier. Ansøgninger vokser og indgreb på markeder, der tidligere var solidt indehaves af bly-syre, såsom standby og belastning nivellering. Mange satellitter også drevet af Li-ion.

Lithium-ion er endnu ikke fuldt modnet og er stadig bedre. Bemærkelsesværdige fremskridt er blevet gjort i levetiden og sikkerhed, mens kapaciteten stiger trinvist. I dag, Li-ion opfylder forventningerne hos de fleste forbruger-enheder, men ansøgninger om EV har brug for yderligere udvikling, før denne strømkilde bliver accepteret norm.

Hvad er årsagen Lithium-ion til Age?
Lithium-ion batteri virker på ion bevægelse mellem de positive og negative elektroder. I teorien sådan mekanisme bør arbejde for evigt, men cykling, forhøjet temperatur og aldrende nedgang ydeevne over tid. Producenter tager en konservativ tilgang og angiv liv Li-ion i de fleste forbrugsvarer som værende mellem 300 og 500 afladning / opladninger.

Evaluering batterilevetid på optælling cyklusser er ikke afgørende, da en udledning kan variere i dybden, og der er ingen klart definerede standarder for, hvad der udgør en cyklus (se BU-501: Basics Om afladning). I stedet for cyklus tæller, nogle fabrikanter af udstyr tyder batteriskift på en dato-stempel, men denne metode tager ikke brugen i betragtning. Et batteri kan mislykkes inden for den tildelte tid på grund af kraftig brug eller ugunstige temperaturforhold; men de fleste pakker vare betydeligt længere end hvad Stemplet viser.

Udførelsen af ​​et batteri er målt i kapacitet, en førende sundhed indikator. Indre modstand og selvafladning spiller også roller, men disse er så store i forudsige slutningen af ​​batterilevetiden med moderne Li-ion.

Figur 1 illustrerer kapacitet dråbe 11 Li-polymer-batterier, der er blevet cyklet ved en Cadex laboratorium. De 1,500mAh pose celler til mobiltelefoner blev først opkrævet ved en strøm på 1,500mA (1C) til 4.20V / cell og derefter lov til at mætte til 0.05C (75mA) som en del af den fulde opladning mætning. Batterierne blev derefter afladet ved 1,500mA til 3.0V / celle, og cyklen blev gentaget. Den forventede tab af Li-ion batterier kapacitet var ensartet over de leverede 250 cykler og batterierne som forventet.

yderligere