Login
Register
startmenuen

Sådan køber et klimaanlæg

Aircondition er nu almindelig i kontorer og butikker, men hvor ofte du ønsker du havde luft-con i dit hjem
Familie slapper af i en aircondition stue

I den kolde vinter, kan det være svært at forestille sig at skulle et klimaanlæg. Men på højden af ​​sommeren, kan en varm, indelukkede hus være meget ubehageligt. Afkøling dit hjem skal hjælpe dig med at få en bedre nattesøvn, når udetemperaturen er høj.

Hvis du gerne vil at køle dit hjem, men ikke har brug for noget så kraftig som en air condition, er det værd at overveje en god plads fan eller en luft køler. Men hvis du har fået dit hjerte indstillet på luft con, så læs videre - vores guide vil hjælpe dig med at vælge den bedste klimaanlægget til dit hjem.
Hvilken type klimaanlægget skal jeg købe

Der er to hovedtyper af klimaanlægget: single-unit modeller, der er bærbare og skal udluftes gennem et vindue eller en dør, og split-unit modeller, der er permanent fastgjort til en væg.
Single-enhed klimaanlæg

fordele:
En forholdsvis billig fix til at køle dit hjem
Let at installere
Du lufte varm luft ud gennem en slange, så du kan flytte enheden fra rum til rum

ulemper:
Udluftning af slangen gennem et åbent vindue kunne udgøre en sikkerhedsrisiko
Bærbare klimaanlæg er ikke så effektiv til køling som split-unit modeller - de får varmt og lække varmen tilbage i rummet
Nogle modeller kan være tunge, så sørg for din valgte enhed ikke er for tung for dig at løfte komfortabelt, og at hånd-holder er nemme at gribe

Split-enhed klimaanlæg

fordele:
Ideel, hvis du har et værelse, der bliver meget varm
En sikker måde at klimaanlæg dit hjem - ingen grund til at forlade windows åbne
Roligere og mere effektive end enkelte enheder
Normalt mere magtfulde end enkelte enheder

ulemper:
Tendens til at være dyrere end enkelte enheder
Behov for at være permanent monteret på en ydervæg - installation kan være en vanskelig opgave, og det kan være nødvendigt at hyre en professionel

Hvilken størrelse klimaanlægget har jeg brug for
Klimaanlæg kommer i forskellige former og størrelser, men er ofte beskrives med hensyn til deres BTU (British thermal unit) udgang. I teorien jo højere BTU hævdede, jo mere effektivt kan det køle et rum.

I vores lab tests fandt vi, at få klimaanlæg mødte BTU hævdede på emballagen, så vi vil ikke anbefale du stole på disse påstande for at gøre dit køb. Hvis en maskine har en højere kølekapacitet, skal det køle hurtigt. Men, som en generel regel, 5000 til 8000 BTU er tilstrækkelig for de fleste stuer eller soveværelser.

Der er en beregning, du kan bruge til at finde ud af, hvad BTU er rigtigt for dig. Som en grov vejledning, formere dimensionerne (i fod) i rum, der skal køles af fem. Så for en 20 x 15 x 12-fods værelse: 20 x 15 x 12 x 5 = et klimaanlæg på 18.000 BTU.
Hvilke ekstra funktioner skal jeg kigge efter Sleep eller nat modes reducere støj ved at køre kompressoren og ventilatoren langsommere.

Timer giver dig mulighed for at indstille maskinen til automatisk at tænde og slukke - nyttigt, hvis du ønsker at komme hjem til et køligt hus eller spare energi ved at have enheden slukkes, når du er faldet i søvn. Vælg en model med et ur og 24-timers indstilling. Nogle kommer med kun nedtælling eller delay timere; disse skal nulstilles dagligt.

Fjernbetjeninger lader dig justere indstillingerne uden at flytte fra din plads, men er let at miste. Kig efter en maskine med en dock til at gemme fjernbetjeningen, hvis du er tilbøjelig til at Gremlins skjuler dine ting.
Vil jeg være i stand til at opretholde det

Disse vigtige opgaver vil holde din klimaanlægget i god form:
Fjern spunse at dræne vand fra bærbare enheder i slutningen af ​​sommeren, før de pakkes væk for vinteren. Hvis sommeren har været særlig fugtigt, kan det være nødvendigt at dræne enheden hvert par uger. Vandrør er normalt placeret i bunden af ​​maskinen. Før du køber, skal du kontrollere i vente, som du kan bøje sig ned og tag vandrør let, som nogle gange spunse kan være fiddly og vanskeligt at greb. Rengør støv filtre regelmæssigt på både bærbare og split-modeller. Før du køber, så spørg dig selv, om du vil være i stand til nemt at få adgang til disse dele til rengøring

Er Hvilken test klimaanlæg
Vi ikke længere test klimaanlæg. Vores relativt milde UK klima betyder efterspørgslen er forholdsvis lav, så det er ikke umagen værd for os til at betale de høje omkostninger, der er forbundet med at teste disse apparater.

Til din orientering har vi listet ældre Best Buy klimaanlæg fra vores tidligere test, som færdig i 2011, nedenfor. De fleste af disse produkter er ikke længere tilgængelig, men vi giver oplysninger til at give dig en idé om de mærker og funktioner, der har historisk været værd at kigge efter.

yderligere