Login
Register
startmenuen

Global Cooling: Historien af aircondition

Mange amerikanere vender til deres klimaanlæg for at bekæmpe den nuværende hedebølge. Disse kunstige briser er en forholdsvis ny innovation, men som denne historie klimaanlæg forklarer. Gennem tiderne har mennesker gået meget langt for at holde cool, transportere bjerge af sne til at sætte deres undertøj i frostboks, som Will Oremus rapporteret i 2011. Hans oprindelige artikel er genoptrykt nedenfor.

Klimaanlægget. Klik for at udvide billedet.
Opholder køligt om sommeren er nemmere takket være Willis Carrier
 Vil Oremus
VIL Oremus
Vil Oremus er Slate øverste teknologi forfatter. E-mail ham på eller følge ham på Twitter.

Enhver, fristet til at længes efter en enklere tid skal regne med et par ubestridelige unpleasantries af livet før moderne teknologi: abscessed tænder, potter, den byldepest-og manglende aircondition i slutningen af ​​juli. Som temperaturen stiger ind i de tredobbelte cifre tværs det østlige USA, er det værd at huske, hvordan vi ankom til klimastyrede sommer miljøer, vi har i dag.

Indtil det 20. århundrede, amerikanerne behandlede det varme vejr, som mange stadig gør hele verden: De svedte og viftede sig. Primitive klimaanlæg har eksisteret siden oldtiden, men i de fleste tilfælde, disse var så dyrt og ineffektivt, at de ikke anvendes af nogen, men de rigeste mennesker. I USA, tingene begyndte at ændre i begyndelsen af ​​1900'erne, da de første elektriske ventilatorer dukkede op i hjemmet. Men køleenheder har kun spredt sig ud over amerikanske grænser i de sidste par årtier, med sammenløbet af en stigende global middelklasse og gennembrud i energieffektiv teknologi.

yderligere